COVID-19: În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 102 cazuri noi și un deces

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în R. Moldova au fost procesate 439 de probe, dintre care au fost confirmate 102 cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, la ziua de astăzi sunt confirmate 1 662 de cazuri. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința de duminică a Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat doar cazuri cu transmitere locală, cele mai multe – 27 au fost confirmate la Chișinău, 14 la Glodeni, 12 la Fălești și 18 în stânga Nistrului, la Cahul, Sângerei, Ștefan Vodă câte 2 cazuri. La Soroca, unde este instituit regim de carantină, astăzi nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu COVID-19.

Totodată, conducerea ministerului a anunțat că astăzi a fost înregistrat și un nou deces provocat de coronavirus. Este vorba de un bărbat de 59 ani, din Tiraspol. Astfel, numărul deceselor se ridică la 31, iar al persoanelor tratate la 95.

Prezent la ședință, premierul Ion Chicu a menționat că în R. Moldova numărul îmbolnăvirilor s-a stabilizat, fapt datorat și măsurilor restrictive aplicate. El a felicitat credincioșii cu prilejul sărbătorii de astăzi și i-a îndemnat să nu iasă din locuințe fără motive întemeiate.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19.