188 de persoane infectate cu COVID-19 sunt în stare gravă

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Până în prezent, în R. Moldova au fost înregistrate 1 712 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre acestea 123 sunt de import și 1 589 cu transmitere locală. Anunțul a fost făcut marți de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în stare gravă se află 188 de persoane, gravitate medie circa 488 de persoane. „Un număr de 17 persoane sunt intubate, opt dintre care sunt spitalizate la Institutul de Urgență, iar celelalte la Spitalul Clinic Republican. Totodată, anunțăm că ieri au mai fost externați 27 pacienți, astfel numărul cazurilor tratate a ajuns la 134”, a spus Dumbrăveanu.

În cadrul unei intervenții on-line, vicedirectorul Centrului de triere de la Moldexpo, Alexandru Cornogolub, a anunțat că, începând cu data de 10 aprilie, la centru au fost consultate 113 persoane și au fost prelevate 82 de probe pentru COVID-19, dintre care 26 s-au dovedit a fi pozitive.

Și șefii altor instituții medicale care tratează cazurile de COVID-19 au raportat on-line situația, numărul de bolnavi, dar și cantitatea de consumabile de care dispun.

Ministrul a informat că, începând cu data de 10 aprilie, se tratează la domiciliu de COVID-19 un număr de 135 de persoane.

În seara zilei de ieri, alte două persoane au decedat răpuse de COVId-19, iar numărul deceselor a ajuns la 36.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19. Localități din Ștefan Vodă, Glodeni și Soroca au fost plasate în regim de carantină, ieșirile și intrările din aceste locații fiind blocate.