171 de persoane infectate cu COVID-19 au fost vindecate

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Până în prezent, în R. Moldova au fost înregistrate 1 934 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre acestea 124 sunt de import și 1 810 cu transmitere locală. Anunțul a fost făcut miercuri de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în stare gravă se află 183 de persoane, gravitate medie 547 de persoane. „Ieri au mai fost externați 37 pacienți, astfel numărul cazurilor tratate a ajuns la 171”, a spus Dumbrăveanu.

Șeful de la Sănătate a precizat că, în total, au fost făcute 8 149 de teste în condiții de laborator, iar 135 de persoane cu forme ușoare de COVID-19 sunt tratate la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie.

De asemenea, conducerea ministerului anunță că alte patru decese au fost înregistrate ieri, astfel numărul persoanelor răpuse de COVID-19 a ajuns la 41.

Și astăzi șefii unor instituții medicale care tratează cazurile de COVID-19 au raportat on-line situația, numărul de bolnavi, dar și cantitatea de consumabile de care dispun. Ei cer autorităților să investească pe viitor în dotarea spitalelor de boli infecțioase și a laboratoarelor. „Pandemia ne-a învățat un lucru foarte important, trebuie să ne întoarcem cu fața spre sistemul de sănătate, dar și spre medici”, a opinat Dumbrăveanu.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19. Localități din Ștefan Vodă, Glodeni și Soroca au fost plasate în regim de carantină, ieșirile și intrările din aceste locații fiind blocate.