195 de pacienți infectați cu COVID-19 se află în stare gravă

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Până în prezent, în R. Moldova au fost înregistrate 2.049 de cazuri de COVID-19. Dintre acestea, 1.914 sunt confirmate prin laborator, iar 135 depistate în baza criteriilor clinico-epidemiologice. În total, au fost prelevate 9.208 de probe. Anunțul a fost făcut joi de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în stare gravă se află 195 de pacienți, iar cu gravitate medie – 564, restul fiind în stare satisfăcătoare. „Ieri au mai fost externați 64 pacienți, astfel numărul cazurilor tratate a ajuns la 235”, a spus Dumbrăveanu.

În dimineața zilei de astăzi a fost înregistrat încă un deces provocat de infecția cu coronavirus de tip nou. Informația a fost anunțată în cadrul briefingului de Oleg Creciun, directorul Spitalului raional Cahul. Astfel, bilanțul deceselor din cauza coronavirusului de tip nou a ajuns la 51.

„Este vorba despre un pacient de 72 de ani, originar din municipiului Cahul, care a fost internat pe 12 aprilie, cu agravare bruscă în data de 14. Ieri a fost intubat. Din păcate, la 5:40 a fost constatat decesul”, a precizat Creciun.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19. Localități din Ștefan Vodă, Glodeni și Soroca au fost plasate în regim de carantină, ieșirile și intrările din aceste locații fiind blocate.