Angajaţii Poştei Române vor livra corespondenţa destinatarilor direct în cutia poştală

Angajaţii Poştei Române vor livra corespondenţa destinatarilor direct în cutia poştală pe durata stării de urgenţă, excepţie făcând actele de procedură judiciară, a anunţat, luni, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

 

„Pe durata stării de urgenţă, trimiterile poştale înregistrate pot fi predate destinatarilor de către personalul Companiei Naţionale Poşta Română prin introducerea în cutia poştală sau, în lipsa acesteia, prin afişarea la adresa destinatarului, cu o singură excepţie – actele de procedură judiciară. Poştei Române îi rămâne obligaţia stabilirii cadrului instituţional şi de răspundere pentru modul în care se desfăşoară această activitate”, a declarat Marcel Vela, citând Ordonanţa militară nr. 10.

XXX

Ordonanţa militară nr. 10 prevede la art. 4

„(1) Pe durata stării de urgenţă, trimiterile poştale înregistrate pot fi predate destinatarilor de personalul C. N. Poşta Română SA prin introducerea în cutia poştală sau, în lipsa acesteia, prin afişare la adresa destinatarului, cu excepţia actelor de procedură.

(2) C.N. Poşta Română SA îi revine obligaţia stabilirii cadrului instituţional şi răspunderea pentru modul în care se desfăşoară activitatea prevăzută la alin. (1).

(3) Măsura se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanţe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I”. AGERPRES