Dan Barna: Sănătatea copiilor este, într-adevăr, prima prioritate

Sănătatea copiilor este importantă, iar asigurarea anumitor măsuri în şcoli pentru elevii care susţin examene trebuie privită ca o „oportunitate de calitate a gospodarilor din administraţia locală”, urmând a se vedea care sunt şcolile care vor reuşi să asigure toate condiţiile necesare, a declarat luni preşedintele USR, Dan Barna.

„Referitor la declaraţia preşedintelui privind anul şcolar şi informaţia că nu se vor mai deschide şcolile în acest an, sănătatea copiilor este, într-adevăr, prima prioritate şi, din acest punct de vedere, decizia o consider una normală. În egală măsură, decizia ca elevii din anii terminali, cei care urmează să dea în acest an examene naţionale, urmează să meargă totuşi la şcoală, respectând anumite măsuri, trebuie privită, din punctul nostru de vedere, ca pe o oportunitate de calitate a gospodarilor din administraţia locală. Vom vedea care sunt acele şcoli care reuşesc să asigure termoscannere, care vor pune toate mijloacele acelea de protecţie şi de educaţie pentru igiena copiilor – dezinfectanţi, batiste de unică folosinţă, şi toate celelalte elemente care trebuie presupuse”, a declarat Barna, la Parlament.

El a afirmat că vor exista „diferenţe foarte mari în ţară şi între inspectoratele şcolare şi între primării”.

„Oamenii vor putea să vadă unde există administraţie de bună calitate şi unde există performanţă mai puţină. Este un risc, este o provocare şi, din acest punct de vedere, trebuie să o privim ca pe o oportunitate într-un fel”, a menţionat liderul USR.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că şcolile nu se vor mai deschide în acest an de învăţământ. AGERPRES