Marcel Ciolacu i-a cerut şefului statului Klaus Iohannis să nu mai jignească Parlamentul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-a cerut marţi şefului statului Klaus Iohannis să nu mai jignească Parlamentul, pentru că nu parlamentarii sunt cei care au stat în izolare la Vila Lac, “cu piscină şi chelneri”, ci premierul Ludovic Orban.

Reacţia acestuia vine după ce şeful statului a criticat Parlamentul pentru legile ”populiste” votate.

“Aţi închis lumea în case şi aţi tras obloanele firmelor. Aţi lăsat pe drumuri peste 1 milion de oameni. Pe alţii i-aţi trimis la export la cules de sparanghel în zone roşii din Europa! Nu aţi luat nicio măsură concretă, doar aţi făcut achiziţii la suprapreţ de la firmele de casă. Să vă fie ruşine, aţi pus România pe harta corupţiei internaţionale legată de achiziţiile de echipamente medicale. La fel ca Bangladesh, domnule preşedinte european! Domnule Iohannis, nu mai jigniţi Parlamentul! Nu noi am stat în izolare la Vila Lac cu piscină şi chelneri. Era supusul dumneavoastră, premierul Orban! Am lucrat în sistem video online, e adevărat domnule Iohannis. E inedit. Dar ştiţi de ce?! Pentru că un iresponsabil de la PNL a venit infectat la Parlament, pentru că trebuia dumneavoastră să vă lansaţi candidaţii la alegerile locale. Noi în Parlament am vrut să protejăm nivelul de trai al românilor şi capitalul românesc. Astea nu sunt legi populiste. Sunt legi votate de toate partidele politice, cu excepţia PNL într-adevăr”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că liberalii au putut doar să conteste legile la CCR, “ca nu cumva vreun român să fie sprijinit acum”.

“Vreţi şomeri, domnule Iohannis?! Cât mai mulţi, nu?! Vreţi sărăcie, austeritate şi şomaj. La fel ca în 2009 – 2010! Pentru că altceva nu sunteţi în stare! Domnule Iohannis – ridicaţi-vă o clipă ochii din sondaje, lăsaţi calculele electorale, testaţi populaţia şi veniţi cu un plan concret de redeschidere. PSD a întins o mână către dialog. Aţi refuzat-o! Dar nu uitaţi că în timp ce dumneavoastră vă ţineţi de lupte politice, românii încep să trăiască de pe o zi pe alta. Vă asumaţi şi asta, domnule Iohannis?! (…) Virusul nu mai e ‘o simplă răceală’, domnule preşedinte?! Vă amintiţi?! Dumneavoastră şi PNL aţi ignorat încă de la bun început pandemia care venea peste România! Ştiu, e simplu să spui că PSD e de vină, dar nu noi ne-am jucat luni de zile de-a anticipatele. Acei ‘unii’ din Parlament au fost nevoiţi să vă voteze un Guvern incompetent şi corupt, domnule Iohannis! (…) Am votat un Guvern care nu merita să fie votat! Dar am considerat că în plină pandemie România avea nevoie de stabilitate şi nu de anticipate”, a afirmat acesta.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că nu toţi politicienii ”au dorit să fie de partea care se ocupă de români”, adăugând că în Parlament a văzut un “spectacol ciudat”, ”un festival deplorabil instrumentat de aceiaşi politicieni care şi înainte de criză au avut un comportament destul de nociv şi cert demagogic”.

“Nu toţi politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei, de partea care se ocupă de români. Avem un contraexemplu mare, cât Casa Poporului, contraexemplul este Parlamentul şi modul în care unele partide şi unii lideri au înţeles şi înţeleg să folosească această nenorocire pentru câştigul lor electoral, în această perioadă critică. În Parlament, fie că s-a lucrat în sistem video sau la distanţă, fie că s-au adunat unii, am văzut un spectacol ciudat, un spectacol sinistru, aş zice un festival deplorabil instrumentat de aceiaşi politicieni care şi înainte de criză au avut un comportament destul de nociv şi cert demagogic, oamenii care au lăsat România fără bani”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a spus că “banii românilor au fost risipiţi de guvernele pesediste”. “Aceşti bani au fost risipiţi în loc să fie investiţi acolo unde aduceau un câştig pentru toată ţara. Este trist ca după ani şi ani de guverne pesediste ne găsim în situaţia să facem faţă unei epidemii groaznice, cu visteria aproape goală şi toţi aceiaşi pesedişti să strige în Parlament că Guvernul şi preşedintele nu fac ce trebuie. Este ceva jalnic. Plus, vin aproape zilnic cu iniţiative care de care mai populiste, vor să ofere tot, că nu dau de la ei. Măsuri populiste care este imposibil să fie puse în practică de cineva”, a adăugat Iohannis. AGERPRES