Pro România este împotriva proiectului privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc

Pro România este împotriva proiectului privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc şi va milita să fie respins în Senat, a declarat, miercuri, preşedintele partidului, Victor Ponta.

„Am aflat ieri seară, din presă, despre existenta acestui proiect. Deputaţii Pro România nu au votat o asemenea lege – iar senatorii Pro România vor vota împotrivă! Suntem convinşi că Senatul României va respinge această iniţiativă – iar Pro România va milita în acest sens”, a scris Ponta, miercuri, pe Facebook.

El a spus că va cere în Camera Deputaţilor o informare publică referitoare la motivele pentru care actul normativ nu a fost supus dezbaterii plenului.

„Azi, la şedinţa Camerei Deputaţilor, vom cere o informare publică referitoare la depunerea acestui proiect şi la motivele pentru care proiectul nu a fost supus dezbaterii şi votului în Camera Deputaţilor! Trebuie să primim şi noi şi opinia publică răspuns! Noi suntem Pro România şi ţinem doar cu România!”, a anunţat Victor Ponta.

Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul privind statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc, acesta urmând să intre în dezbaterea Senatului, care este for decizional.

Ca urmare a faptului că termenul de dezbatere şi vot a fost depăşit în Camera Deputaţilor, iar acest for a constatat adoptarea tacită a proiectului în şedinţa din 23 aprilie, propunerea legislativă a trecut în forma depusă de iniţiatori – deputaţii UDMR Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy şi Biro Zsolt-Istvan. AGERPRES