Senatorul PSD, Daniel Zamfir, i-a solicitat premierului Ludovic Orban să amâne liberalizarea preţurilor la utilităţi

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, i-a solicitat premierului Ludovic Orban să amâne liberalizarea preţurilor la utilităţi printr-o hotărâre de Guvern, pentru că „aceasta va avea consecinţe extrem de grave”.

„Îi cer public prim ministrului Ludovic Orban să amâne liberalizarea preţurilor la utilităţi. Guvernul Cioloş a decis ca liberalizarea preţurilor la utilităţi să se facă cu un an mai devreme decât era prevăzut. Noi solicităm urgent ca prim ministrul, printr-o hotărâre de Guvern, să decidă amânarea liberalizării preţurilor întrucât această liberalizare va avea consecinţe extrem de grave”, a declarat Zamfir, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

El a anunţat, pe de altă parte, că în următoarele săptămâni vor fi adoptate în Camera Deputaţilor „mai multe legi importante” care au trecut deja de Senat şi care se referă la „protecţia oamenilor împotriva abuzurilor băncilor, IFN-urilor, recuperatorilor”.

„În săptămânile următoare PSD va vota în Camera Deputaţilor legea plafonării dobânzilor, va vota legea privind protecţia oamenilor împotriva executărilor silite şi legea care priveşte faptul că preţul contractului la utilităţi şi prestări servicii se va exprima numai în lei. Suficient populaţia României a suportat nemeritat devalorizarea monedei naţionale în raport cu monedele străine. Ca atare, preţul la utilităţi şi servicii va fi exprimat în lei”, a explicat Zamfir. AGERPRES