Dan BArna: USR pregăteşte un plan de propuneri concrete pentru ca perioada de tranziţie spre normalitate să fie cât mai scurtă

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, anunţă că USR pregăteşte un plan de propuneri concrete pentru ca perioada de tranziţie spre normalitate să fie cât mai scurtă, subliniind totodată că după renunţarea la starea de urgenţă va fi „esenţială” responsabilitatea personală.

„Esenţială după 15 mai, când se va renunţa la starea de urgenţă, va fi responsabilitatea personală. Oricâte măsuri va lua statul, felul în care alegem să ne comportăm în societate rămâne principalul factor prin care putem să ne influenţăm pozitiv vieţile şi să ne întoarcem cât mai repede la normalitate. La şcoală, la serviciu sau la o întâlnire ce nu poate fi amânată, suntem fiecare responsabili pentru cel de lângă noi şi asta nu trebuie să se schimbe niciodată. Nici chiar când pandemia va deveni amintire”, a scris liderul USR pe Facebook.

El a adăugat că în aceste luni „majoritatea covârşitoare” a românilor a înţeles riscurile şi a respectat toate regulile necesare pentru ca pandemia să poată fi adusă sub control.

„Este meritul lor că acum foarte multe business-uri se pot deschide, oamenii se pot întoarce la muncă, iar economia poate încerca un restart. Împreună cu colegii din USR, pregătim un plan de propuneri concrete pentru ca perioada de tranziţie spre normalitate să fie cât mai scurtă. Până atunci însă, am încredere că şi după 15 mai vom şti să avem grijă unii de alţii”, a menţionat Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că după 15 mai se va trece de la starea de urgenţă la cea de alertă. AGERPRES