Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a calificat drept „controversată” decizia CCR

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a calificat, miercuri, drept „controversată” decizia Curţii Constituţionale de admitere a sesizării Avocatului Poporului asupra OUG care reglementează amenzile în stare de urgenţă.

„Consider că e o decizie controversată întrucât apare exact într-un moment excepţional de stare de urgenţă, când statul trebuie să aibă pârghii prin care să implementeze o serie de măsuri prin care îşi propune să limiteze o serie de drepturi tocmai pentru a salva vieţi. Statul are nevoie de pârghii prin care să poată impune o serie de măsuri excepţionale într-o situaţie excepţională”, a afirmat Tomac, pentru AGERPRES.

El a adăugat că analizele de risc arată că România nu a trecut „vârful” de criză de sănătate publică, motiv pentru care populaţia va înţelege „greşit” mesajul Curţii Constituţionale.

„Sunt curios cum va arăta motivarea acestei decizii. Din toate analizele reiese că nu am trecut vârful de criză de sănătate publică, motiv pentru care populaţia va înţelege greşit mesajul Curţii şi riscăm să intrăm într-o stare care poate să ne afecteze pe fiecare dintre noi. Tocmai de aceea sunt nedumerit de această decizie. În acest caz, o consider o decizie controversată”, a afirmat liderul PMP.

CCR a admis, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului asupra Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului prin care se reglementează cuantumul amenzilor pe perioada stării de urgenţă, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CCR. AGERPRES