Breaking News

COVID-19: În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 129 cazuri noi

Chişinău, 7 mai. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 971 de probe, dintre care s-au confirmat 129 cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, la ziua de astăzi sunt confirmate 4 605 cazuri. Anunțul a fost făcut joi de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului unic de comandă, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, toate cazurile sunt cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri de infectare au fost înregistrate în Chișinău – 53, în stânga Nistrului – 19, Cahul – 7, Căușeni, Glodeni, Ocnița câte 2 cazuri. „Astăzi au fost externați încă 89 pacienți, astfel numărul de persoane tratate de COVID-19 a ajuns la cifra de 1 747”, a spus Dumbrăveanu.

Șeful de la Sănătate a menționat că astăzi 23 lucrători medicali au fost testați pozitiv la COVID-19, dintre care 5 medici și 11 asistenți. “Avem un nou focar la spitalul din Basarabeasca. Sunt încă trei cazuri de infectare la un spital din capitală. Continuă testarea intensă a lucrătorilor medicali și se testează masiv în focare”, a adăugat Dumbrăveanu.

Ministrul a precizat că 29 pacienți infectați sunt intubați, iar 249 se află în stare gravă. Ea a specificat că astăzi au fost înregistrate 2 noi decese, iar numărul decedaților a ajuns la 145.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19.