Lucian Bode:Guvernul are ca obiectiv finalizarea cât mai rapidă a proiectelor de infrastructură aflate în stadii avansate de execuţie

Guvernul are ca obiectiv finalizarea cât mai rapidă a proiectelor de infrastructură aflate în stadii avansate de execuţie, a afirmat luni, la Piteşti, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

„Noi considerăm că prin accelerarea marilor proiecte de investiţii în infrastructura de transport vom recupera rapid decalajele acumulate în această perioadă de criză. Ţinta Guvernului Ludovic Orban este să finalizeze cât mai repede obiectivele aflate în execuţie. (…) În acest moment avem în lucru 164 de kilometri de autostradă şi drumuri expres. Sigur, mă refer la finalizarea având stadiul fizic de execuţie de 70-80%”, a declarat ministrul Transporturilor.

El a adăugat că o altă prioritate o reprezintă deschiderea de noi şantiere de investiţii.

„Guvernul (…) şi-a propus şi a reuşit menţinerea tuturor şantierelor deschise şi pe de altă parte lansarea în execuţie de noi proiecte majore de dezvoltare a infrastructurii de transport, aşa cum este şi autostrada Sibiu-Piteşti”, a precizat Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor a participat luni, alături de premierul Ludovic Orban, la semnarea contractului pentru execuţia secţiunii 5 a tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti. AGERPRES