Marcel Vela a declarat luni că urmează ‘o perioadă grea’

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat luni că urmează ‘o perioadă grea’, care trebuie gestionată cu aceeaşi atenţie, pentru că „este păcat să stricăm ce am realizat timp de două luni”.

„Toate aceste eforturi trebuie să le analizăm, să le cântărim şi să decidem împreună că trebuie să fim extrem de vigilenţi, extrem de responsabili şi în continuare, pentru că acest virus nu ia pauză, nici nu se odihneşte şi nici nu intră în vacanţă. Mă bazez pe efortul fiecăruia dintre dumneavoastră că în continuare vom avea grijă de sănătatea celor dragi şi de sănătatea tuturor”, a spus Vela, care a prezentat Ordonanţa militară nr. 11.

 

El a ţinut să le mulţumească cetăţenilor pentru eforturile depuse pe perioada stării de urgenţă.

„Aş dori să mulţumesc fiecăruia dintre dumneavoastră şi împreună tuturor pentru efortul, pentru tot ceea ce aţi făcut ca în aceste 2 luni să fim responsabili, prevăzători şi să avem grijă de sănătatea noastră şi a celor dragi nouă. Ştiu că nu a fost uşor, ştiu că aţi răbdat şi că aţi depus eforturi pentru a-i proteja pe cei dragi şi a avea grijă de cei din jurul dumneavoastră. Trebuie acum, aici, să transmitem un gând pios şi condoleanţe celor care au pierdut pe cei dragi, dar, în acelaşi timp, trebuie să ne bucurăm că mulţi români sunt astăzi printre noi şi se bucură de viaţă datorită dumneavoastră. Fiecare aţi fost un erou, fie că aţi fost medici în prima linie şi aţi salvat oameni, fie că aţi fost în forţele de ordine şi aţi protejat cetăţenii şi bunurile, fie că aţi suferit în zone de carantină sau aţi stat în izolare, fie că aţi lucrat într-o brutărie şi aţi frământat pâinea cea de toate zilele sau aţi condus un autobuz de transport public ori aţi trudit la locul de muncă, fiecare dintre dumneavoastră sunteţi un erou (…)”, a arătat ministrul de Interne. AGERPRES