MS Margareta anunţă lansarea unei noi campanii sociale pentru persoane vârstnice

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, preşedintele fundaţiei care-i poartă numele, anunţă lansarea unei noi campanii sociale pentru persoane vârstnice, intitulată „Avem o dragoste de dat pentru cei care ne-au construit viitorul”.

„Şi pentru că mii de vârstnici din toată ţara sunt singuri şi nu mai au pe nimeni alături, Fundaţia Regală Margareta a lansat campania ‘Avem o dragoste de dat pentru cei care ne-au construit viitorul’. Puteţi să aflaţi mai multe detalii pe site-ul Fundaţiei. Dorim să ne arătăm recunoştinţa faţă de vârstnicii care au contribuit la formarea generaţiilor de astăzi. Ei ne-au oferit atât de mult. Acum este rândul nostru să le întindem mâna. Mă gândesc la bunica mea, Regina Mamă Elena, care a făcut atât de mult pentru tatăl meu şi pentru mine. Sunt sigură că înţelegeţi foarte bine aceste sentimente. Puteţi să ajutaţi efortul nostru cu un simplu sms cu textul ‘singur’ la 8844, donând 2 euro lunar”, afirmă, marţi, MS Margareta într-un clip video transmis de Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

Majestatea Sa se declară impresionată de munca asociaţiilor din România care s-au pus în slujba comunităţilor şi a cetăţenilor în lupta împotriva COVID-19.

„Suntem la aproape două luni de izolare. În multe locuri din lume, oamenii trec prin mari suferinţe şi încercări, dar cei mai mulţi dintre noi am dat dovadă de înţelepciune, spirit civic şi grijă pentru cel de-aproape. Sunt impresionată de munca asociaţiilor din România care s-au pus în slujba comunităţilor şi a cetăţenilor în lupta împotriva COVID-19. Le adresez tuturor recunoştinţă şi admiraţie”, afirmă Custodele Coroanei.

MS Margareta subliniază că fundaţia s-a adaptat repede şi cu hotărâre la noile realităţi.

„Ne-am concentrat în special pe oamenii în vârstă şi pe copii, mai ales cei aflaţi în situaţii dificile. Avem echipa necesară pentru a ajuta în fiecare lună 2.000 de oameni în vârstă. Lor le oferim ajutor material, îndrumare în diverse chestiuni sociale şi sprijin emoţional. Proiectele ‘Telefonul vârstnicului’ şi ‘Fondul de urgenţă pentru oamenii în vârstă’ funcţionează zilnic. Cumpărături livrate gratuit acasă, ajutor material, în special alimente şi produse de igienă, acces la servicii publice active în timpul pandemiei, sprijin la activităţile casnice şi consiliere psihologică. Prin organizaţii partenere sprijinim seniori din Bucureşti, Brăila, Constanţa, Bacău, Cluj-Napoca, Braşov, dar şi comunităţi mici cum ar fi: Războieni (Alba), Reghin (Mureş), Nicoreşti (Galaţi). Distribuim mii de produse alimentare, de igienă, sanitare şi medicale. Îngrijitorii la domiciliu şi asistenţii sociali continuă misiunea. De Paşte, 200 de vârstnici s-au bucurat de feluri tradiţionale livrate acasă”, spune MS Margareta.

Preşedintele Fundaţiei Regale Margareta a României menţionează şi alte forme de ajutor acordat celor două categorii defavorizate şi îndeamnă la continuarea eforturilor în lupta cu pandemia generată de COVID-19.

„De la produse de strictă necesitate până la sprijin emoţional, vârstnicii au nevoie de ajutorul nostru. Avem 150 de voluntari mobilizaţi zilnic. În 45 de magazine Kaufland din ţară, ei pregătesc coşuri cu alimente comandate prin telefon de cei care nu se pot deplasa. Susţinem 500 de copii din mediul rural sau din medii defavorizate. Cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, 273 de tablete cu acces la Internet au ajuns la copiii din familptei noastre, dar există speranţă şi resurse umane pentru a ieşi victorioşi din această grea încercare a omenirii”, a mai spus Custodele Coroanei, Margareta. AGERPRES