A staff member works as media visit the Microbiology Laboratory of the University Hospital (CHUV) during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Lausanne, Switzerland, March 23, 2020. REUTERS/Denis Balibouse

COVID-19: În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 252 de cazuri noi

Chişinău, 13 mai. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 1086 de probe, dintre care s-au confirmat 252 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, la ziua de astăzi sunt confirmate 45406 cazuri. Anunțul a fost făcut miercuri de premierul Ion Chicu, după ședința Centrului unic de comandă, informează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, toate cazurile sunt cu transmitere locală. Cele mai multe cazuri de infectare au fost înregistrate în Chișinău – 69, în stânga Nistrului – 39, Bălți – 13, Ceadâr-Lunga – 10 cazuri. „Astăzi au fost externați încă 107 pacienți, astfel numărul de persoane tratate de COVID-19 a ajuns la  2176”.

Șeful cabinetului de miniștri a menționat că astăzi au fost înregistrate noi decese, iar numărul celor morți a ajuns la 187. El a precizat că 60 de persoane din numărul de infectări înregistrate astăzi sunt angajați și beneficiari ai unui centru de plasament din raionul Soroca.

Prim-ministrul a îndemnat cetățenii să nu încalce restricțiile și să respecte recomandările medicilor și după încetarea stării de urgență.

În perioada 17 martie – 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgență în legătură cu pandemia de COVID-19.