Ambasada României la Chişinău îşi va relua activitatea consulară

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău a anunţat astăzi că, începând cu data de 18 mai, își va relua, gradual, activitatea consulară, transmite MOLDPRES.

„În prima etapă, urmează a fi eliberate documentele de călătorie (pașapoarte) și documentele de stare civilă (certificate de naștere și de căsătorie) deja întocmite (cereri depuse anterior; încă nu se primesc cereri noi, decât în cazuri de urgență)”, indică instituţia.

Programul pentru eliberări va fi organizat de luni până vineri, între orele 8.30 – 12.30 şi 13.30 – 17.30.

Totodată, Secţia Consulară atenţionează că „atât pentru protejarea cetăţenilor, cât și a personalului consular, este absolut necesară respectarea normelor și recomandărilor autorităților române și ale Republicii Moldova privind luarea măsurilor de protecție, accesul fiind asigurat numai în următoarele condiții: absența simptomelor (temperatură ridicată, tuse, rinoree etc.); menținerea distanței fizice (1,5 m); purtarea obligatorie a măștii de protecție”.

De asemenea, în sala de așteptare nu va fi admisă prezența a mai mult de patru persoane în același timp, fără posibilitatea de a fi însoțite de aparținători, cu excepția minorilor.