Dan Barna: Oricâte sfaturi sau restricţii ar veni din partea statului, până la urmă, depinde de fiecare dintre noi evitarea întoarcerii la starea de urgenţă

Oricâte sfaturi sau restricţii ar veni din partea statului, până la urmă, depinde de fiecare dintre noi evitarea întoarcerii la starea de urgenţă, afirmă preşedintele USR, Dan Barna.

„Meritul pentru felul în care am trecut de prima parte a acestei crize aparţine în primul rând populaţiei şi abia apoi autorităţilor şi politicienilor. Românii au înfruntat pericolul cu simţ civic şi curaj. Asta s-a văzut în comportamentul lor. Însă aceasta a fost doar o etapă. Două lucruri sunt importante pentru perioada următoare: responsabilitatea personală şi grija faţă de cei din jur. Am avut grijă până acum de familie, prieteni, vecini şi necunoscuţi. Trebuie să o facem în continuare conştienţi că epidemia e încă aici. Oricâte sfaturi sau restricţii ar veni din partea statului, până la urmă, depinde de fiecare dintre noi evitarea întoarcerii la starea de urgenţă”, a scris liderul USR, joi seara, pe Facebook.

În opinia sa, statul „trebuie să revină cu mult mai multă energie la misiunea sa principală – aceea de a face oamenilor viaţa mai bună”.

„Şi pentru asta e nevoie din partea autorităţilor de iniţiative curajoase care să sprijine economia reală, cea creatoare de locuri de muncă şi valoare adăugată. Avem în România energia şi creativitatea necesare pentru a recupera repede ce am pierdut în aceste luni. Statul trebuie să ajute sau măcar să nu stea în cale”, mai spune el. AGERPRES