DISPOZIȚIA nr. 29 din 14 mai 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. În conformitate cu art. 22 din Legea nr. 212/2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război, art. 2 din Hotărârea Parlamentului nr. 55/2020 privind declararea stării de urgență, punctele 6, 7, 8 și 9 din Regulamentul Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1340/2001, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova,

DISPUNE:

1. Se sistează regimul de carantină, începând cu 15 mai 2020, în satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă și începând cu 16 mai 2020, în or. Ștefan Vodă.

2. Se scutesc de taxele vamale, taxele pentru procedurile vamale și T.V.A.:

2.1. lotul de echipamente de protecție (10500 viziere), oferit de către Guvernul Lituaniei, cu titlu de donație Guvernului Republicii Moldova și care urmează a fi distribuit instituțiilor medico-sanitare publice, livrat prin intermediul cursei operate de un avion al forțelor armate ale Republicii Lituania, organizată în data de 14 mai 2020;

2.2. lotul de 40.000 pastile comprimate HYDROXYCHLOROQUINE SULFATE concentrație 200 mg, oferite de către compania Sandoz Pharmaceuticals d.d (Slovenia) cu titlu de donație pentru necesitățile instituțiilor medico–sanitare publice din Republica Moldova (recepționar compania “Dita Estfarm” S.R.L.), acordate în baza Contractului de donație privind furnizarea Produsului (neadresat în mod specific unei categorii de pacienți) conform solicitării primite de la instituții sau guvern în contextul COVID–19 dintre către compania Sandoz Pharmaceuticals d.d (Slovenia) și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

3. Se modifică punctul 5 din Dispoziția nr. 28 din 12 mai 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova după cum urmează: sintagma ,,DUBAI – LARNACA – CHIȘINĂU” va avea următoarea redacție ,,DUBAI – LARNACA – ATENA – CHIȘINĂU”.

4. Se autorizează cursa aeriană charter ZURICH – TIRANA – CHIȘINĂU ZURICH, în data de 14 mai 2020, pentru repatrierea cetățenilor Republicii Moldova, operată de compania Traide Air.

5. Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

6. Prezenta Dispoziție intră în vigoare din momentul emiterii și se publică pe pagina oficială a Guvernului.

Prim-ministru, președinte al Comisiei ION CHICU