Lucrarea „Natură statică în atelier”, semnată de Adrian Ghenie, adjudecată la preţul de 20.000 de euro

Lucrarea „Natură statică în atelier”, semnată de Adrian Ghenie, cel mai bine cotat pictor contemporan român, a fost adjudecată, marţi seara, la preţul de 20.000 de euro, la Licitaţia de artă postbelică şi contemporană, inclusiv fragmente din colecţia scriitoarei Ileana Vulpescu şi din colecţia Jean-Philippe Guilbert, organizată online de Artmark.

Tabloul a fost estimat la suma de 3.000 – 5.000 de euro.

Cel mai bine cotat lot al sesiunii – tabloul „Holy week” de Şerban Savu, estimat la 20.000 – 30.000 de euro, nu a fost adjudecat.

Printre lucrările adjudecate la sume ridicate s-au numărat: „Dans pentru Sfântul Sebastian” de Vladimir (Mirel) Zamfirescu şi „Muza” de Sabin Bălaşa – fiecare la 9.500 de euro, „Vas cu flori” de Alexandru Ciucurencu – la 9.000 de euro, „The end of story” de Gheorghe Fikl – la 7.000 de euro, „Veneţia” de Constantin Piliuţă – la 6.500 de euro.

Miercuri, Artmark organizează licitaţia „Vechi şi nou”. Printre loturile scoase la vânzare se numără lucrări semnate de Salvador Dali, Henri Matisse, Rene Magritte, Marc Chagall, obiecte decorative şi de mobilier. AGERPRES