Până la data de 1 iunie, ar putea fi ridicate aproape toate restricțiile

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Până la data de 1 iunie, ar putea fi ridicate aproape toate restricțiile. Anunțul a fost făcut, luni, de șeful statului la finele unei ședințe de lucru cu premierul Ion Chicu, comunică MOLDPRES.

Igor Dodon a menționat că situația epidemiologică din țară înregistrează o dinamică pozitivă. Săptămâna trecută, numărul de cazuri de infectări cu COVID-19 a scăzut cu 8,9%, numărul de vindecări a crescut cu 2,9% și numărul de decese a scăzut cu 7%. De asemenea, dacă la începutul lui aprilie rata de contagiozitate era de 3,17, săptămâna trecută acest coeficient a fost de 0,89.

Președintele a specificat că va propune Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică ca, după data de 1 iunie, să își reînceapă activitatea piețele din Chișinău și Bălți, să se redeschidă sălile de sport și localurile din sectorul HORECA. De asemenea, se propune reluarea transportului internațional de pasageri.

Conform sursei citate, după 1 iunie, ar trebui menținute doar restricțiile legate de activitatea școlilor și grădinițelor și pentru întrunirile în grupuri mai mari de 50 de persoane.

Până astăzi, în Republica Moldova au fost înregistrate 7 093 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 880 în stânga Nistrului.