A fost permisă circulaţia transportului feroviar şi rutier în trafic internaţional

Din data de 26 mai vor fi reluate activitățile de transport feroviar și rutier de persoane în trafic internațional cu respectarea strictă a mai multor măsuri de prevenire și control a infecției COVID–19, conform hotărârii de ieri a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), transmite MOLDPRES.

Astfel, aceste mijloace de transport vor circula cu asigurarea protecției personalului care efectuează cursele de transport, prin: echipament de protecție (măști, mănuși);  dezinfectanți (pentru mâini și suprafețe); triajul zilnic la începutul turei de lucru (termometria, starea sănătății) al personalului angajat; ajustarea orarului de călătorie și a numărului de unități de transport pentru evitarea aglomerărilor de persoane; automonitorizarea stării de sănătate a personalului pe parcursul zilei de muncă, cu informarea angajatorului.

De asemenea, este obligatorie  limitarea numărului de persoane în transportul feroviar și rutier în trafic internațional, proporțional numărului de scaune disponibile în mijlocul de transport, precum şi purtarea măștilor de protecție de către pasageri.

Operatorii de transport vor verifica temperatura pasagerilor la îmbarcarea în cursele de transport rutier sau feroviar de persoane în trafic internațional, care nu trebuie să depășească 37 de grade.

Totodată, vor fi dezinfectate suprafețele din salon, cu verificarea temperaturii pasagerilor în cadrul operațiunii de transport rutier de persoane, inclusiv după fiecare tură/cursă efectuată, la stația terminus.