Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” îl sărbătoreşte pe Ludwig van Beethoven

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” îl sărbătoreşte joi, în cadrul stagiunii online, pe Ludwig van Beethoven (1770-1827), la 250 de ani de la naştere.

Potrivit unui comunicat al filarmonicii, transmis marţi AGERPRES, concertul care va fi difuzat joi, de la ora 19,00, a deschis „Anul Beethoven”, în 16 şi 17 ianuarie.

Programul cuprinde: Uvertura Creaturile lui Prometeu, op. 43, Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 61 – solist Alexadru Tomescu, Ruinele Atenei, op. 113 – solişti Marius Boloş, Ana Stănescu, Mihai Raicea. Corul Filarmonicii „George Enescu” a fost pregătit de maestrul Iosif Ion Prunner.

Înregistrarea concertului din 17 ianuarie, dirijat de maestrul Jin Wang, va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu”: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) şi pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw). Accesul va fi gratuit timp de 48 de ore.

Partener al evenimentului este Forumul Cultural Austriac, înregistrarea fiind transmisă şi pe pagina de Facebook a instituţiei: (https://www.facebook.com/fca.bucuresti/).

Unul dintre cei mai apreciaţi din generaţia sa, dirijorul austriac de origine chineză Jin Wang a condus peste 600 de concerte şi spectacole de operă. Pe lângă activitatea concertistică, Jin Wang desfăşoară şi o activitate didactică, fiind primul dirijor din Asia care a devenit profesor de dirijat de orchestră la o universitate din Europa – Academia Regală de Muzică din Stockholm. Maestrul Jin Wang este cunoscut şi în calitate de compozitor. AGERPRES