Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative organizează admiterea la programele de masterat, online

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) organizează admiterea la programele de masterat, online, prin intermediul platformei admitere.snspa.ro, iar înscrierile vor începe joi.

„Pentru a veni în sprijinul absolvenţilor, am luat decizia ca taxele de şcolarizare să nu se modifice şi, pentru înscrierea la admitere, taxa să fie micşorată faţă de cea percepută la admiterea din 2019 şi unică, indiferent de numărul programelor de masterat pentru care optează candidatul. Totodată, suntem foarte preocupaţi ca la nivelul tuturor facultăţilor să oferim facilităţi tinerilor care provin din mediile dezavantajate socio-economic, pentru a-i ajuta să se specializeze în domeniile în care s-au format, având astfel şanse reale pentru o dezvoltare profesională adaptată cerinţelor impuse de angajatori”, a declarat rectorul SNSPA, Remus Pricopie, citat într-un comunicat remis luni presei.

SNSPA are un portofoliu care cuprinde 58 de programe de masterat în domenii precum ştiinţe politice, ştiinţe administrative, drept, ştiinţe ale comunicării, sociologie, relaţii internaţionale şi studii europene, management.

Concursul de admitere la studiile universitare de masterat cuprinde două etape: înscrierea online şi admiterea.

Candidaţii se pot înscrie prin platforma admitere.snspa.ro înainte de susţinerea examenului de licenţă. Ei trebuie să completeze câmpurile obligatorii din contul de utilizator, să încarce documentele fotografiate/scanate, să selecteze facultăţile, programele de studii, domeniul şi forma de învăţământ (IF/IFR), precum şi regimul de finanţare (locuri la buget/cu taxă).

Materialul pentru proba de concurs se va pregăti conform specificaţiilor afişate pe website-urile facultăţilor şi apoi va fi încărcat în contul de utilizator, fiind obligatoriu pentru admiterea la programele de masterat selectate.

„Condiţiile de admitere sunt stabilite în funcţie de domeniul fiecărui masterat şi presupun o singură probă de concurs, conform condiţiilor specifice, afişate pe website-urile fiecărei structuri academice din SNSPA. Candidaţii pot opta pentru înscrierea la mai multe programe de masterat din toate domeniile, dar vor încărca doar proba de concurs corespunzătoare primei opţiuni din fiecare domeniu ales”, se arată în comunicatul de presă.

Pentru a fi admişi la masteratele SNSPA la care s-au înscris, candidaţii vor încărca în platforma de admitere online dovada promovării examenului de licenţă, iar după afişarea listelor cu toţi candidaţii admişi pe locurile de la buget şi taxă, fiecare va confirma locul la programul de studii la care a fost admis şi se va înmatricula, conform calendarului anunţat de fiecare facultate în parte. AGERPRES