Igor Dodon a vizitat Portul Internațional Liber Giurgiulești

Chişinău, 27 mai. /MOLDPRES/. Preşedintele ţării, Igor Dodon, a vizitat marți Portul Internațional Liber Giurgiulești – un nod de transport unic în Moldova, situat la intersecția granițelor Republicii Moldova, României și Ucrainei, amplasat pe Dunărea de Jos și având statut de port fluvio-maritim datorită prevederilor Convenției privind regimul Dunării, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Portul Giurgiulești include un terminal petrolier, cerealier și de pasageri, un nod feroviar care face legătura între Moldova și țările vecine. Şeful statului a relatat administrației întreprinderii că în perioada 2005-2009, în calitate de viceministru al Economiei, apoi ministru și prim-viceprim-ministru, a monitorizat construcția instalațiilor portuare și modernizarea infrastructurii din zonă.

Părţile au discutat despre situația actuală de la Portul Giurgiulești. În special, despre necesitatea de adâncire a albiei râului pentru a putea primi nave de o capacitate mai mare. Igor Dodon a dat asigurări conducerii întreprinderii că autorităţile vor oferi tot sprijinul necesar din partea statului pentru dezvoltarea acestui port, care joacă un rol important în dezvoltarea comerțului extern al Moldovei.