Piețele din Chișinău se redeschid, dar cu respectarea anumitor condiții

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău informează despre redeschiderea piețelor agroalimentare la 1 iunie, dar solicită respectarea anumitor condiții, printre care purtarea echipamentului de protecție, măștilor și mănușilor, atât de vânzători, cât și de cumpărători, transmite MOLDPRES.

Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău atrage atenția că instrucțiunile impuse vizează atât administrația, vânzătorii, cât și cumpărătorii. Până la reluarea activității, administratorii zonelor de comerț vor asigura dezinfectarea utilajului de lucru și a celui frigorific, a spațiilor de depozitare și comercializare a produselor/mărfurilor, a tejghelelor și a întregului teritoriu.

În același timp, Comisia de sănătate publică impune ieșiri și intrări separate pentru vizitatori și cumpărători, angajații/comercianții vor fi obligați să fie asigurați cu echipament de protecție, locurile de comerț din piețe vor fi organizate cu respectarea distanței de 2 metri între ele.

Pe parcursul zilei vor fi organizate măsuri de dezinfecție a inventarului și a suprafețelor de lucru, cu soluții pe bază de alcool, cu o periodicitate de cel puțin 3 ore, precum la începutul și finele fiecărei zile.

De asemenea, va fi efectuată verificarea obligatorie a termometriei fiecărui vânzător/cumpărător, cu interzicerea accesului persoanelor cu febră și informarea lor despre necesitatea consultării medicului, obligativitatea purtării măștilor de protecție, respectarea igienei mâinilor, precum și a distanței sociale de un metru.

Comercianții și cumpărătorii vor fi informați referitor la măsurile de sănătate publică pentru prevenirea infecției COVID-19, prin intermediul postului local de radio sau alte dispozitive audio, precum și prin afișarea materialelor informative, care promovează regulile de igienă și prevenire a infecției COVID-19.