Teatrul „Ion Creangă” celebrează 1 Iunie – Ziua internaţională a copiluluionline, cu o selecţie de spectacole prezentate la Bucureşti, în perioada 2015 – 2017,

Teatrul „Ion Creangă” celebrează 1 Iunie – Ziua internaţională a copilului cu o selecţie de spectacole prezentate la Bucureşti, în perioada 2015 – 2017, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii.

Evenimentul online „Spectacole de poveste găzduite de Teatrul ‘Ion Creangă'” se desfăşoară în perioada 30 mai – 1 iunie, pe pagina FB.com/TeatrulIonCreanga, unde vor fi transmise producţii realizate de teatre şi companii de artele spectacolului din diferite colţuri ale lumii.

Vor putea fi vizionate spectacole din Rusia (Teatrul Ceh), Italia (Teatrul Principio Attivo), Argentina (Circul Mandragora) – sau din programul artiştilor din Cluj-Napoca (MiniReactor).

Seria transmisiunilor va fi deschisă cu spectacolul „Baloane jucăuşe”, producţie a Teatrului Ceh din Rusia, care va putea fi văzut sâmbătă, de la ora 11,00. Duminică, de la ora 11,00, va putea fi văzut spectacolul „Forme”, producţie MiniReactor din Cluj-Napoca.

Pe 1 iunie, de la ora 11,00, va putea fi urmărit „Circul Mandragora”, o producţie Circul Mandragora din Argentina. Spectacolul cuprinde numere muzicale cu instrumente neconvenţionale, acrobaţii în aer şi jonglerii inedite.

În aceeaşi zi, de la ora 18,00, va fi prezentat spectacolul „Povestea unui om şi a umbrei sale”, producţie Teatrul Principio Attivo din Italia, un desen alb-negru, un film mut cu doi actori în carne şi oase, care interacţionează într-o cameră cu pereţi din cărămizi imaginare.

Toate înregistrările vor putea fi accesate timp de 24 de ore de la publicare.

Organizat de Teatrul „Ion Creangă” începând cu anul 2005, FITC – Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti” este un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formarea gustului estetic al celor mai mici spectatori prin intermediul spectacolelor de teatru. Festivalul se adresează într-o mare măsură şi creatorilor profesionişti ai spectacolelor pentru copii, cadrelor didactice şi părinţilor, specialiştilor implicaţi în educarea tinerei generaţii. AGERPRES