Marcel Ciolacu susţine încheierea unei alianţe cu partidele lui Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că el personal susţine încheierea unei alianţe cu partidele lui Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, însă o decizie în acest sens trebuie luată de către partid.

Întrebat într-un interviu acordat postului Antena 3 dacă ar fi de acord cu o alianţă cu ALDE şi Pro România, Ciolacu a răspuns afirmativ.

„Categoric. E important ca noi să nu ne îndepărtăm de agenda cetăţeanului, pentru că lumea este înspăimântată de criza economică mai mult decât de pandemie”, a răspuns liderul PSD.

Totodată, el a subliniat că aceasta este poziţia sa personală, iar o decizie cu privire la această alianţă trebuie luată de către organismele interne ale partidului.

De asemenea, Ciolacu a subliniat că o eventuală preluare a guvernării de către PSD în alianţă cu formaţiunile lui Ponta şi Tăriceanu trebuie să fie însoţită de un program clar de guvernare centrat pe măsurile de relansare a economiei după pandemie.

În altă ordine de idei, liderul PSD a menţionat că a avut o discuţie cu Victor Ponta în care i-a transmis că nu îi mai acceptă atacurile lansate de acesta la adresa PSD şi a unor membri social-democraţi.

„Am avut discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Ponta. Este adevărat, mai plăcută cu domnul Tăriceanu. Sunt nişte excese din partea domnului Ponta, i-am spus că nu este normal, având în vedere şi trecutul comun, să fie făcute anumite afirmaţii, atacuri împotriva membrilor sau PSD, partid care l-a făcut premier şi i-a oferit posibilitatea de a candida la prezidenţiale. Să ne facem că uitam trecutul din PSD? Eu nu o să mai accept atacuri. Am încheiat, totuşi, conversaţia într-o notă optimistă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor a mai vorbit în emisiunea de la Antena 3 şi despre relaţiile sale actuale cu şeful statului, Klaus Iohannis, şeful Guvernului, Ludovic Orban, precum şi cu fostul lider PSD, Viorica Dăncilă.

Ciolacu a arătat că nu are „niciun fel de relaţie cu preşedintele Klaus Iohannis”, însă a adăugat că vede normală o colaborare instituţională cu acesta şi îi va răspunde la telefon când îl va căuta cu astfel de probleme. Liderul social-democrat a menţionat că şi relaţia sa cu Ludovic Orban „este normală, dar lipseşte cu desăvârşire”.

El a mai specificat că are o relaţie „rece” cu Viorica Dăncilă, „fără niciun fel de comunicare în acest moment”, în condiţiile în care aceasta i-a cerut demisia cu privire la adoptarea tacită în Cameră a legii referitoare la autonomia ţinutului secuiesc, ceea ce, în opinia lui Ciolacu, a reprezentat un „atac necolegial” şi care „parcă a făcut parte dintr-un joc extern de partid”.

Ciolacu a mai subliniat că Dăncilă a greşit atunci când a luat decizii cu oameni din afara PSD.

„Eu am promis colegilor că nu o să iau nicio decizie cu oameni din afara partidului. Asta a fost o mare greşeală a doamnei Dăncilă, de multe ori a luat decizii care au afectat partidul sau linia partidului, cu oameni din afara partidului. Acest lucru este nepermis. Deciziile trebuie luate în interiorul partidului”, a mai afirmat liderul PSD. AGERPRES