Călin Popescu-Tăriceanu critică o diminuare a burselor elevilor

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, critică o diminuare a burselor elevilor şi îi acuză pe guvernanţi că plătesc ajutorul de şomaj al părinţilor prin scăderea burselor copiilor.

„A trecut şi Ziua Copilului. Mesaje frumoase de la preşedintele Iohannis şi de la ‘Guvernul Meu’. Cred că comuniştii ar fi negri de invidie de cât de bine le funcţionează liberalilor maşinăria de propagandă. (…) În decursul timpului, diferitele guverne au instituit un sistem de burse acordate elevilor merituoşi sau celor cu o situaţie socială dificilă. (…) Nici unul dintre noi nu am auzit, ca pe timpul măsurilor excepţionale pe care guvernanţii le-au luat, să se fi revocat calitatea de elev. Mai mult, s-au mândrit cu celebra şcoală online (o ruşine, dacă e să mă întrebaţi pe mine) care asigură, teoretic, continuitatea învăţământului. Însă, surpriză! Tot guvernanţii, cu voce mieroasă, au profitat de această criză pentru a băga mâinile şi în buzunarele copiilor noştri. Bursele au fost micşorate de 4 ori, ei luând doar un sfert din ce li se cuvenea. Oare ei nu mai erau elevi? Oare lor le-au dispărut meritele şcolare sau sportive? Dacă părinţilor le-am dat 75% ajutor de şomaj, elevilor trebuie să li se acorde doar 25% din bursele lor?”, a scris, miercuri, Tăriceanu pe Facebook.

Potrivit liderului ALDE, „inventivitatea de răufăcători a guvernanţilor pare că nu mai are limite”.

„Cum zicea un clasic în viaţă: asta înseamnă să fii mafiot! Să plăteşti ajutorul de şomaj al părinţilor prin scăderea burselor copiilor! Inventivitatea de răufăcători a guvernanţilor pare că nu mai are limite! În loc de vorbe dulci, mai bine daţi banii copiilor, bandiţi de drumul mare!”, a adăugat Tăriceanu. AGERPRES