Filiala Constanţa a Organizaţiei ”Salvaţi Copiii” a donat 45 de echipamente IT (laptopuri) unor şcolari proveniţi din familii vulnerabile

Filiala Constanţa a Organizaţiei ”Salvaţi Copiii” a donat 45 de echipamente IT (laptopuri) unor şcolari proveniţi din familii vulnerabile din satele Ciocîrlia, Mircea Vodă şi Făcăeni, din judeţele Constanţa şi Ialomiţa, în cadrul campaniei Fondul de Urgenţă pentru Şcoli, informează un comunicat de presă transmis de organizaţie.

Conform sursei citate, donaţia, în valoare de 18.000 euro, pentru achiziţionarea a 45 de laptopuri de care au beneficiat şcolari fără posibilităţi materiale, i-a ajutat pe beneficiari să recupereze lecţiile şi materia predată în cadrul cursurilor susţinute online.

Potrivit organizaţiei caritabile, copiii vulnerabili au fost marginalizaţi, o dată în plus, în timpul crizei pandemice, pentru că nu au avut acces la şcoala online şi decalajul faţă de colegii lor a crescut, fiind astfel crucială restabilirea dreptului egal la educaţie.

„Mulţumită generozităţii sponsorului, în această perioadă dificilă ne-am îndreptat atenţia spre copiii din mediul rural, oferindu-le speranţă, încredere şi şansa la o educaţie de calitate şi, astfel, 45 de copii proveniţi din familii vulnerabile socio-economic au primit laptopuri, pentru a participa, alături de colegii lor, la lecţiile online. Gestul nostru îi motivează şi îi încurajează pe copii să înveţe, în ciuda greutăţilor. Conform estimărilor ‘Salvaţi Copiii’, în România, numărul copiilor de vârstă şcolară aflaţi în risc de sărăcie sau excluziune socială care nu au participat la educaţia online poate trece de 400.000 de copii”, au precizat reprezentanţii filialei Constanţa a Organizaţiei „Salvaţi Copiii”. AGERPRES/