Partidul Democrat denunţă tentative de corupere

  Partidul Democrat a fost supus unor atacuri fără precedent de către cei care s-au aflat la cârma partidului, care au încercat să preia înapoi conducerea formaţiunii şi au lansat o campanie de achiziţie cu oferte grele pentru deputaţi, primari, consilieri locali, a declarat Pavel Filip, preşedintele Partidului Democrat, în cadrul unui briefing susţinut luni, 8 iunie, la un an de când la Chişinău a fost schimbată  conducerea Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

„Voi spune tranşant că peţitorii care umblă prin ţară pe la echipele noastre din teritoriu au primit indicaţii de la finanţatorii lor să mărească sumele şi tempourile”, a spus liderul PD, făcând trimitere la încercările Grupului PRO Moldova şi Partidului Şor de a corupe membri ai partidului.

Totodată, Filip a opinat că Partidul Democrat  s-a rupt de trecutul său, iar „furtul miliardului, invalidarea alegerilor, cumpărarea deputaţilor nu reprezintă democraţii adevăraţi”.

Potrivit lui Pavel Filip, „Partidul Democrat nu este doar Vlad Plahotniuc” şi şi-a luat angajamentul  să restabilească bunul nume al acestei formaţiuni politice.

În altă ordine de idei,  Filip s-a adresat colegilor din Parlament care, în opinia sa,  reprezintă orientarea adevărată proeuropeană, având în vedere Blocul ACUM. Filip s-a arătat sceptic referitor la participarea acestuia la formarea unei noi coaliţii, îndemnând să nu-şi facă iluzii.

Pe data de 14 iunie 2019, pentru a debloca criza creată în Republica Moldova, conducerea de atunci a PDM a decis să se retragă de la guvernare.