Marcel Ciolacu: Spitalele trebuie redeschise urgent în condiţii de siguranţă pentru pacienţii cronici

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că spitalele trebuie redeschise urgent în condiţii de siguranţă pentru pacienţii cronici, şcolile trebuie să fie pregătite pentru reluarea cursurilor în toamnă, iar Parlamentul trebuie să fie un partener de dialog pentru autorităţile locale, indiferent de culoarea politică.

„Spitalele trebuie redeschise urgent în condiţii de siguranţă pentru pacienţii cronici! Şcolile trebuie să fie pregătite pentru reluarea cursurilor în toamnă! Trebuie asiguraţi bani pentru copiii şi bătrânii din centrele sociale, pentru persoanele cu handicap sau pentru hrana şi cazarea celor aflaţi în izolare. Acestea sunt problemele reale ale tuturor oraşelor din România. Realitatea, indiferent cât de mult încearcă Guvernul să o cosmetizeze, este una singură: autorităţile locale din întreaga ţară au fost lăsate să se descurce singure în gestionarea epidemiei COVID-19. Au cheltuit peste 800 de milioane de lei în criza sanitară, în timp ce Guvernul a alocat doar… 20 de milioane”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că Parlamentul nu poate permite ca administraţiile locale să intre în faliment.

„Parlamentul trebuie să fie un partener de dialog pentru autorităţile locale, indiferent de culoarea politică. În final, singurul lucru care contează sunt cetăţenii. Acesta a fost mesajul ferm pe care l-am transmis azi primarilor de municipii, din tot spectrul politic, cu care m-am întâlnit la Parlament. Vom asigura în Parlament banii necesari pentru ca autorităţile locale să funcţioneze în continuare în interesul cetăţeanului”, a menţionat el. AGERPRES