USR:Test pentru Parlament. Proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor ajunge la vot

Proiectul USR de desfiinţare a pensiilor speciale ale parlamentarilor va fi dezbătut, joi, în şedinţa plenului reunit al celor două Camere, informează Uniunea prin intermediul unui comunicat.

„Test pentru Parlament. Proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor ajunge la vot. La solicitarea USR, conducerea celor două Camere ale Parlamentului a acceptat ca pe ordinea de zi a plenului reunit de joi, dedicat prelungirii stării de alertă, să figureze şi proiectul USR de desfiinţare a pensiilor parlamentarilor. Este un vot important, pe care USR îl aşteaptă de aproape trei ani de zile, de când a fost depus proiectul, şi este un pas esenţial spre restabilirea echilibrului şi a corectitudinii în sistemul de pensii, astfel încât să nu mai existe categorii privilegiate, care primesc cu mult peste cât au contribuit. Votul de joi va arăta adevăratele intenţii ale partidelor pe subiectul pensiilor speciale”, precizează sursa citată.

USR adaugă că parlamentarii săi au depus încă din mai 2017 proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor şi că, până acum, el „a fost blocat în sertarele comisiilor”, toate solicitările USR de punere pe ordinea de zi fiind „respinse cu obstinaţie prin interpretarea abuzivă” a Regulamentului şedinţelor comune.

„Este nevoie de o lege separată pentru pensiile speciale ale parlamentarilor pentru ca legea să fie constituţională. Nu ne oprim aici. USR mai are şi alte proiecte depuse fie pentru abrogarea unor categorii de pensii speciale, fie pentru impozitarea celorlalte, ţinând cont de deciziile de până acum ale Curţii Constituţionale. Se impune această separare deoarece este nevoie de proceduri parlamentare distincte pentru aprobarea legilor de eliminare a pensiilor speciale, lucru pe care noi, parlamentarii USR, l-am susţinut de fiecare dată, inclusiv la votul din ianuarie, când au băgat laolaltă şi pensiile parlamentarilor, şi pensiile magistraţilor, şi celelalte categorii de pensii speciale”, declară deputatul USR Cristian Seidler. AGERPRES