Ludovic Orban la sedinta de guvern din data de 28 noiembrie 2019, in Bucuresti. Inquam Photos / Mircea Manole

Digitalizarea reprezintă un obiectiv fundamental pentru Guvern

Digitalizarea reprezintă un obiectiv fundamental pentru Guvern, ţintele fiind de creştere a calităţii serviciilor care sunt furnizate către cetăţeni, către companii, către organizaţii neguvernamentale, precum şi simplificarea relaţiilor care există între administraţia centrală şi cea locală, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban.

 

„Digitalizarea reprezintă un obiectiv fundamental pentru Guvernul pe care îl conduc. Am făcut paşi foarte rapizi în perioada epidemiei, aproape toate serviciile şi produsele care au fost livrate în perioada epidemiei, de la certificatul pentru situaţii de urgenţă, până la acordarea şomajului tehnic sau a indemnizaţiilor de sprijin, programul IMM Invest, de asemenea, programul de informare a cetăţenilor derulat prin mass-media, toate s-au derulat online prin aplicaţii care au presupus transmiterea solicitărilor prin intermediul internetului, fără deplasare fizică şi care au accelerat procedurile. Obiectivul nostru este foarte clar, să creştem calitatea serviciilor care sunt furnizate către cetăţeni, către companii, către organizaţii neguvernamentale”, a declarat Orban, joi, la Palatul Victoria, la evenimentul de semnare, în format digital, a contractului de finanţare pentru Sistemul integrat al deşeurilor în judeţul Galaţi.

Orban a adăugat că Executivul urmăreşte să simplifice toate relaţiile care există între administraţia centrală şi cea locală.

„Să fluidizăm toate procedurile legate de acordarea diferitelor categorii de drepturi şi de servicii, care sunt furnizate către cetăţean sau către persoanele juridice”, a spus Orban.

La eveniment au mai participat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi senatorul PNL de Galaţi, George Stângă. AGERPRES