Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 este în scădere, iar de pe 15 iulie e posibilă revenirea treptată la normalitate, susține șeful statului

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 este în scădere, iar dacă acest curs se menține, după 15 iulie vor urma alte măsuri de revenire la normalitate, transmite MOLDPRES.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat astăzi, după ședința săptămânală cu primul ministru și președintele Parlamentului, că numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este în scădere, iar rata de contagiere scade și ea.

„Înregistrăm o scădere cu 17 la sută a numărului de îmbolnăviri cu COVID-19, rata de contagiere este de 0,94 – și ea în scădere. Dacă acest curs se menține, după 15 iulie, cetățenii moldoveni care revin acasă nu vor mai avea obligativitatea de a sta 14 zile în carantină”, a spus șeful statului.

De asemenea, președintele a anunțat că menținerea unui număr scăzut de îmbolnăviri cu coronavirus face posibilă ca după 15 iulie să se discute despre posibilitatea deschiderii instituțiilor preșcolare de învățământ.

„Grădinițele se vor deschide mai întâi în spațiul rural, pentru ca mai apoi să se deschidă și în orașe. Evident, această revenire la normalitate se va face în funcție de deciziile luate de comisiile extraordinare de sănătate publică ale autorităților locale”, a specificat Igor Dodon.