Ploile torenţiale au provocat cel puţin 12 decese weekendul trecut în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei

Ploile torenţiale au provocat cel puţin 12 decese weekendul trecut în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, ţară care se confruntă cu inundaţii grave de la începutul lunii iunie, au anunţat luni mai multe companii mass-media locale, potrivit AFP.

În cantonul Mianning, la circa 350 de kilometri de capitala regională Chengdu, două persoane au murit atunci când vehiculul lor, care circula pe o autostradă afectată de inundaţii, a căzut într-un râu.

Pe lângă cele 12 decese recenzate în total în această provincie, alte 10 persoane au fost date dispărute, a anunţat agenţia de presă Xinhua.

De la începutul lunii iunie, sudul ţării se confruntă cu ploi torenţiale care au provocat alunecări de teren şi inundaţii, afectând 12 milioane de persoane, potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

În câteva săptămâni, peste 720.000 de persoane au fost evacuate, iar numărul deceselor a ajuns la 78, potrivit aceleiaşi surse.

Fotografiile şi videoclipurile publicate de mass-media de stat au arătat terenuri agricole acoperite de ape şi mai mulţi salvamari, cărora apa le ajungea până la talie, transportând în spate locuitori din zonele inundate.

Sezonul ploios a dus deja la pierderi economice de 25,7 miliarde de yuani (3,2 miliarde de euro), a precizat ministerul – o lovitură dură pentru o economie care a avut deja mult de suferit din cauza epidemiei de COVID-19.AGERPRES