Ludovic Orban la sedinta de guvern din data de 28 noiembrie 2019, in Bucuresti. Inquam Photos / Mircea Manole

Ludovic Orban: Atât Evaluarea Naţională, cât şi Bacalaureatul s-au desfăşurat în condiţii excepţionale

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că atât Evaluarea Naţională, cât şi Bacalaureatul s-au desfăşurat în condiţii excepţionale, menţionând că, timp de două luni, a fost o „campanie mizerabilă” din partea adversarilor politici prin care părinţii erau instigaţi să nu-şi lase copiii să meargă la examene.

„Vreau să felicit Ministerul Educaţiei, atât echipa de conducere a ministerului, cât şi inspectoratele şcolare, cât şi zecile de mii de cadre didactice care au fost implicate în organizarea examenului de Evaluare şi în organizarea examenului de Bacalaureat”, a afirmat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

 

El a spus că Guvernul s-a confruntat cu o campanie de informaţii false din partea adversarilor politici.

„Am fost confruntaţi două luni de zile cu o campanie mizerabilă din partea adversarilor noştri politici, o campanie de diseminare de informaţii false despre aceste examene, o campanie prin care s-a încercat chiar să fie instigaţi părinţii să nu îşi lase copiii să vină la examene. Cu toate astea, examenele s-au desfăşurat în condiţii excepţionale şi vreau să transmiteţi, doamna ministru, către toţi cei implicaţi în organizarea examenului de Evaluare şi examenului de Bacalaureat felicitările mele şi aprecierea”, a adăugat premierul.

Orban s-a arătat convins că şi examenele care au mai rămas, la care participă, practic, foarte puţini elevi, vor fi organizate în cele mai bine condiţii. AGERPRES