Actualul legislativ s-a discreditat, susține premierul

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Partidele politice care limitează activitatea Guvernului și nu-i permit să-și angajeze răspunderea, poartă toată responsabilitatea pentru criza politică pe care o avem. Iar actualul Parlament s-a discreditat în fața societății și trebuie dizolvat. Declarația a fost făcută luni de premierul Ion Chicu după întrevederea cu șeful statului Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, angajarea răspunderii pentru rectificarea bugetului a fost efectuată în deplină concordanță cu prevederile Constituției. Mai mult, este vorba despre proiecte importante, care prevăd majorări salariale, achitarea unor indemnizații unice.  Premierul a specificat că încă contează „pe responsabilitatea politicienilor din Parlament care urmează să se întrunească astăzi în ședință”.

„Vom vedea ce se va întâmpla astăzi la ora 14:00, iar ulterior, în funcție de comportamentul acestor politicieni, vom decide cum vom lua deciziile, cum mergem mai departe. Sper încă o dată că criza politică declanșată de politicieni iresponsabili va fi depășită astăzi la ora 14:00”, a declarat Chicu.

Ședințele Parlamentului, stabilite pentru zilele de joi și vineri ale săptămânii trecute nu au avut loc în lipsă de cvorum. În sala plenului au venit doar deputații PSRM și PDM.