The Russian national flag is projected on the Kremlin wall, under heavy rain, during celebrations of Russia Day in Moscow, Russia, June 12, 2020. REUTERS/Maxim Shemetov

Moscova a ameninţat că va răspunde sancţiunilor ”ostile” anunţate de Londra

Moscova a ameninţat luni că va răspunde sancţiunilor ”ostile” anunţate de Londra împotriva a 49 de persoane şi organizaţii, dintre care 25 din Rusia, în cadrul unui nou mecanism de pedepsire a încălcărilor drepturilor omului, relatează AFP.

„Rusia îşi păstrează dreptul de a lua măsuri de represalii în legătură cu decizia ostilă a Regatului Unit”, a indicat într-un comunicat ambasada Rusiei la Londra.

Ministerul de Externe de la Londra a publicat o ‘listă neagră’ ce include numele a 25 de ruşi implicaţi în moartea în detenţie, în 2009, a lui Serghei Magniţki, după ce a denunţat o amplă reţea de corupţie.

Printre cei 25 se află Aleksandr Bastrîkin, şeful puternicei Comisii de anchetă, organism ce depinde direct de Kremlin, responsabil cu principalele anchete în Rusia.

Pe listă figurează şi 20 de saudiţi suspectaţi de implicare în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, în 2018, la Istanbul.AGERPRES