Ministerul Culturii lansează Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020

Ministerul Culturii lansează, începând de vineri, SAMER 2020 – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României 2020 la care vor participa 11 instituţii de spectacole.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Culturii transmis joi AGERPRES, instituţiile de spectacol s-au adaptat şi au descoperit noi spaţii urbane care să fie utilizate pentru evenimente.

„Îmi doresc ca toţi managerii instituţiilor de spectacol să găsească soluţii creative şi spaţii alternative pentru desfăşurarea evenimentelor, dar fără a face rabat de la regulile de sănătate. În urma discuţiilor cu managerii de instituţii culturale din subordinea Ministerului Culturii am pregătit această stagiune estivală, adaptată situaţiei curente. Va fi o stagiune în aer liber care are potenţialul de a atrage public nou. Să nu uităm că artele spectacolului au debutat acum mai mult de 2500 de ani în aer liber şi doar de 500 de ani acestea se regăsesc în spaţiu închis”, a declarat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, citat în comunicat.

Instituţiile care vor organiza propria stagiune outdoor sunt Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română”; Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”; Filarmonica „George Enescu”; Opera Maghiară din Cluj-Napoca; Opera Naţională Bucureşti; Opera Naţională Română din Cluj-Napoca; Opera Naţională Română din Iaşi; Opera Naţională Română din Timişoara; Teatrul Muzical „Ambasadorii”; Teatrul Naţional de Operetă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa; Teatrul Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

Spectacolele vor fi promovate pe pagina Facebook a Ministerului Culturii. AGERPRES