BCR a lansat ‘Sfaturi utile pentru finanţare’

BCR a lansat ‘Sfaturi utile pentru finanţare’, un nou modul cu sfaturi practice pentru antreprenori, disponibil pe platforma Şcoala de Business, a anunţat joi banca.

Cursul este lansat în contextul programului IMM Invest şi se poate accesa gratuit pe platforma BCR Şcoala de Business.

Potrivit sursei citate, noul modul de educaţie antreprenorială cuprinde sfaturi practice despre cum pot IMM-urile şi microîntreprinderile să îşi optimizeze capitalul de lucru şi să identifice oportunităţile de investiţii. Cursul a fost realizat în colaborare cu iziBAC, unul dintre start-up-urile participante la Acceleratorul de business BCR-InnovX, specializat în dezvoltarea de platforme educaţionale.

„În vremuri de incertitudine găsirea finanţării potrivite poate să fie vitală. Dar cum gestionăm corect numerarul, capitalul de lucru? Cum continuăm dezvoltarea afacerii pe termen lung prin investiţii strategice? Acestea sunt o parte din întrebările la care noul curs încearcă să ofere răspunsuri şi sfaturi utile antreprenorilor. O parte din informaţii sunt bine cunoscute de antreprenori, dar vrem să le şi poată pune în aplicare cu uşurinţă. Avem deja peste 7.000 de utilizatori pe platformă, antreprenori şi oameni care doresc să se pregătească pentru o aventură în lumea businessului şi aş vrea să le mulţumesc că sunt preocupaţi să se dezvolte şi să afle informaţii utile şi sfaturi practice”, a afirmat Ionuţ Stanimir, Director de Marketing BCR.

Potrivit băncii, un capital de lucru bine gestionat este esenţial pentru funcţionarea sănătoasă a oricărei companii. Antreprenorii primesc şapte sfaturi simple care să-i ajute să gestioneze inteligent finanţarea pentru capitalul de lucru, precum şi alte informaţii utile despre cum îl pot optimiza. „Capitalul de lucru utilizat inteligent este unul dintre factorii care fac diferenţa între o afacere puternică, profitabilă şi o afacere care trage să moară. Este lecţia în care antreprenorii află care sunt cele 6 capcane fatale ale gestiunii capitalului de lucru care trebuie evitate cu orice preţ. Lecţia finală din cadrul acestui curs reprezintă o invitaţie la acţiune. Antreprenorii pot afla oportunităţile pe care le prezintă programul IMM Invest pentru compania lor, direct de la specialiştii BCR”, se menţionează în comunicat.

BCR Şcoala de Business este o platformă online cu lecţii şi sfaturi practice de business pentru antreprenorii aflaţi la început de drum, dar şi pentru cei experimentaţi, unde aceştia pot învăţa cum să îşi completeze abilităţile native şi simţul afacerilor cu cunoştinţele necesare pentru a avea un business inteligent. Platforma s-a lansat pe 12 februarie 2020 şi a ajuns deja la 7417 de utilizatori în doar 5 luni, cu peste 200 de utilizatori noi săptămânal. Platforma cuprinde în prezent 4 cursuri, ce au în total peste 30 de capitole, 37 de materiale video şi 40 de teste.

Pe lângă noul modul, Sfaturi utile pentru finanţare, celelalte cursuri sunt: Management financiar, Curs de antreprenoriat şi Soluţii pentru antreprenori pe timp de criză. Platforma conţine şi resurse folositoare pentru antreprenori, precum: Schiţa modelului de afaceri, Schiţa propunerii valorice, Planşa de dezvoltare a produsului şi Traseul clientului.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 19 centre de afaceri şi 17 birouri mobile dedicate companiilor şi 430 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori. AGERPRES