27.002 candidaţi s-au prezentat, miercuri, la proba scrisă din cadrul concursului de titularizare

Un număr de 27.002 candidaţi (89,67%) s-au prezentat, miercuri, la proba scrisă din cadrul concursului de titularizare – sesiunea 2020, a anunţat Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar a avut loc în 123 de centre şi iniţial au fost înscrişi 30.113 candidaţi. Din promoţia de absolvenţi ai anului 2020 au fost prezenţi 2.724 de candidaţi, precizează MEC.

2.145 (7,94%) de candidaţi dintre cei prezenţi s-au retras, în conformitate cu prevederile metodologiei, iar 32 au fost eliminaţi din concurs. Candidaţii eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2019-2020.

Niciun candidat prezent la proba scrisă nu a avut temperatura peste maximul admis în actualul context epidemiologic (37,3 grade Celsius), menţionează sursa citată.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15,00, pe subiecte2020.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afişarea rezultatelor, până la ora 21,00, respectiv 5 august, până la ora 12,00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro în data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau online, organizate de către inspectoratele şcolare în intervalul 12 – 14 august. AGERPRES