Ministerul Sănătății a emis un proiect de ordin care prevede și constituirea unei rezerve de remdesivir și tocilizumab, medicamente incluse în protocolul de tratament al bolnavilor de COVID-19.

“ Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ministerul Sănătății în vederea asigurării, în mod gratuit, a medicamentelor necesare tratării în perioada următoare, a pacienților infectați cu visurul SARS-CoV-2, este necesară completarea Anexei nr. 2 la Ordinul ministrului sănătăţii nr.1033/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de constituire, păstrare şi utilizare a Rezervei Ministerului Sănătăţii şi a Nomenclatorului de medicamente, seruri, vaccinuri, dezinfectante, insecticide, dispozitive medicale şi alte materiale specifice, cu modificările și completările ulterioare, prin introducerea următorului punct (…) Remdesivirum ml, Pulb. Ptr. Sol inj., 5mg/ml Pulb. Ptr. Sol inj., 100 mg Pulb. Ptr. Sol inj./ flacon; cantitate necesara 5.000”, se arată în proiectul de Ordin al MS.

Potrivit aceluiași ordin, “prin adresa nr 974/24.06.2020, Roche România SRL, înregistrată la Ministrul Sănătății cu nr. 665/25.06.2020, prin care se aduce la cunoștință faptul că forma farmaceutică “ pulbere pentru suspensie orală” a medicamentului Tamiflu (DCI: OSELTAMIVIRUM) nu se mai comercializează în România, este necesar a se modifică punctul nr. 20 din Anexa nr. 2 la Ordinul ministrului sănătăţii nr.1033/2011 și înlocuirea acestuia cu medicamentul ce are D.C.I.: Tocilizumabum ml, concentrat pentru soluţie perfuzabilă , 20 mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă, 4ml / 10ml /20ml Sol. Perf./ flacon; cu o cantitate necesară de 5.000 ”.