Peste 75 la sută din persoanele infectate cu COVID-19 au fost vindecate

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. În ţară s-au înregistrat până astăzi 24343 de cazuri de infectare cu COVID-19, iar 75 la sută din persoanele infectate s-au vindecat deja. Anunțul a fost făcut astăzi de către conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul unei conferințe de presă, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor prezentate de șeful de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în ultima săptămână, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut, după ce trei săptămâni a fost stabil. În această săptămână a crescut și numărul persoanelor decedate în urma complicațiilor provocat de COVID-19.

În prezent, în stare gravă sunt 400 de pacienți, iar 771 de persoane, printre care și 29 de lucrători medicali, au pierdut lupta cu virusul. Cel mai des suferă de COVID-19 femeile, iar cel mai afectat este mediul urban.

Conform sursei citate, până la ziua de astăzi, 3281 de angajați din sistemul medical s-au infectat cu noul coronavirus. Cei mai mulți, 1477, sunt asistenți medicali, iar peste 600 sunt infirmieri.

Specialiștii au îndemnat populația să respecte recomandările medicilor și să evite locurile aglomerate.