Dr. Raed Arafat a avertizat asupra importanței vaccinării antigripale în perioada următoare

Dr. Raed Arafat a avertizat asupra importanței vaccinării antigripale în perioada următoare, mai ales că sezonul de gripă se va desfășura în plină pandemie de COVID-19.

Vaccinarea antigripală, în special la categoriile vulnerabile, scade o parte din risc. În cazul suprapunerii la o persoană a gripei și a infecției cu SARS-CoV-2 se poate ajunge la fenomenul COVID-flu, ceea ce va îngreuna și mai mult situația actuală și va fi mult mai greu și pentru medici, după cum a declarat Raed Arafat la un post de televiziune.

În acest context, Arafat face încă un apel la populație să respecte măsurile de protecție astfel încât situația să poată fi ținută sub control.

În ceea ce privește vaccinul anti-COVID, medicul Raed Arafat a precizat că un astfel de vaccin nu va rezolva situația instantaneu pentru că este nevoie de milioane de doze pentru a opri răspândirea virusului. În plus, Ministerul Sănătății se află pe lista celor care au comandat vaccinul anti-COVID, după cum a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență la postul de televiziune.