Grupul francez Sanofi şi grupul britanic GlaxoSmithKline vor furniza Statelor Unite 100 de milioane de doze ale unui vaccin experimental pentru noul coronavirus

Grupul francez Sanofi şi grupul britanic GlaxoSmithKline vor furniza Statelor Unite 100 de milioane de doze ale unui vaccin experimental pentru noul coronavirus, a anunţat administraţia Trump, în timp ce principala agenţie medicală din ţară anticipează că numărul victimelor provocate de  COVID-19 va creşte în următoarele săptămâni, transmite Reuters.

Acordul prevede că guvernul american va plăti celor doi producători farmaceutici până la 2,1 miliarde de dolari pentru furnizarea unui număr de vaccinuri suficient pentru 50 de milioane de oameni, cu opţiunea de achiziţie a altor 500 de milioane de doze.

Achiziţiile vor avea loc în cadrul programului Operation Warp Speed, care are ca obiectiv să aducă pe piaţă un vaccin împotriva COVID-19 înainte de sfârşitul acestui an.

”Investiţia de astăzi susţine cel  mai recent vaccin candidat al nostru, un produs dezvoltat de Sanofi şi GSK, ale cărui studii clinice şi producţie sunt în curs, cu posibilitatea de a aduce sute de milioane de doze sigure şi eficace poporului americn”, a declarat Alex Azar, secretar al Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Umane al SUA.

Noul coronavirus, care a apărut prima oară în China, a infectat 4,5 milioane de oameni în Statele Unite şi a omorât peste 152.000 de americani, potrivit datelor obţinute de Reuters.