Premii pentru elevii dinBotoşani care au obţinut media generală 10 la examenele de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

Elevii de la unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani care au obţinut media generală 10 la examenele de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, dar şi cei care au încheiat anul şcolar 2019-2020 cu media zece, vor beneficia de premii din partea administraţiei locale, în baza unei hotărâri adoptate de consilierii locali.

Potrivit actului normativ, valoarea premiului va fi de 1.000 de lei net pentru elevii care au obţinut media maximă la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională şi de 500 de lei pentru elevii care au absolvit cursurile gimnaziale cu media zece.

Iniţiativa a aparţinut viceprimarului Cosmin Andrei, care a dorit ca în acest mod să recompenseze elevii pentru performanţele obţinute.

„Am depus acest proiect pentru că am considerat că trebuie să premiem tinerii merituoşi care au avut rezultate extraordinare. Considerăm că este o apreciere faţă de aceştia şi trebuie să le mulţumim deopotrivă şi părinţilor, şi profesorilor care i-au pregătit”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, viceprimarul Cosmin Andrei.

Bugetul alocat pentru premierea elevilor merituoşi se ridică la 27.000 de lei, în condiţiile în care la nivelul municipiului au fost opt elevi cu media zece la Bacalaureat, 13 elevi cu media zece la Evaluarea Naţională şi 12 elevi care au absolvit cursurile gimnaziale cu media maximă. AGERPRES