Klaus Iohannis:Ministerul Sănătăţii va stabili norme pentru votare la alegerile locale din 27 septembrie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Ministerul Sănătăţii va stabili norme pentru votare la alegerile locale din 27 septembrie.

 

Şeful statului a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă în contextul în care consideră că nu este sigur ca elevii să înceapă în totalitate şcoala, să nu revină în bănci, este sigur ca în 27 septembrie părinţii şi bunicii lor să meargă la vot.

„Nu trebuie să facem o confuzie între activitatea şcolară şi activitatea de votare. Activitatea şcolară este una complexă, implică un număr mare de copii, un număr mare de cadre didactice, de alt personal şi normele sunt specifice şi foarte stricte. Activitatea de votare, care se desfăşoară de multe ori în aceleaşi spaţii, este una care şi ea trebuie să respecte normele care vor fi stabilite până atunci de către Ministerul Sănătăţii, dar este clar că spaţiile vor fi dezinfectante şi înainte şi după, pentru a nu avea implicaţii o activitate asupra celeilalte. Dar, da, în condiţiile în care vom avea toate aceste norme în vigoare, votarea poate să fie o activitate sigură”, a explicat Iohannis, la Palatul Cotroceni. AGERPRES