Guvernul Statelor Unite va plăti grupului Johnson & Johnson peste 1 miliard de dolari pentru 100 de milioane de doze ale unui posibil vaccin pentru noul coronavirus, în cadrul achiziţiilor de vaccinuri şi medicamente necesare ţinerii sub control a pandemiei, transmite Reuters.

Preţul este de aproximativ 10 dolari pentru o doză de vaccin produs de J&J, sau de circa 14,5 dolari pentru o doză, incluzând şi un contract anterior, în valoare de 456 de milioane de dolari, promis grupului în martie.

Guvernul SUA plăteşte 19,50 de dolari pentru o doză de vaccin dezvoltat de grupul Pfizer în colaborare cu compania germană de biotehnologie BioNTech.

J&J studiază regimuri de vaccin cu administrare într-o doză şi în două doze.

Vaccinul candidat al Pfizer şi BioNTech va necesita administrarea în două doze. Pfizer a anunţat miercuri că va furniza vaccinul agenţiei Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) (Autoritatea pentru Cercetări Avansate şi Dezvoltare în Domeniul Biomedical) pe o bază non-profit, pentru a fi administrat după obţinerea aprăbării sau autorizaţiei de urgenţă din partea Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente.

Guvernul american ar putea să cumpere de la J&J şi o cantitate suplimentară de 200 de milioane de doze de vaccin, în cadrul unui acord ulterior. J& nu a dezvăluit valoarea acestui acord.

În cursa pentru vaccinuri şi tratamente destinate Covid-19, care se intensifică, guvernul SUA a semnat acorduri de achiziţie prin intermediul programului Operation Warp Speed. Între alţi producători de medicamente cu care guvernul a încheiat acorduri se află grupul francez Sanofi şi compania Regeneron.