Speakerul Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a adresat astăzi un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

În mesaj se menționează:

„Ziua Internațională a Tineretului este sărbătorită anual, pe 12 august, la inițiativa Adunării Generale a ONU, pentru a omagia la nivel global tinerii și pentru a actualiza agenda problemelor și soluțiilor pentru tineri.

Strategia ONU ”Tineret-2030” evidențiază câteva direcții prioritare pentru a schimba viața tinerilor în bine: implicarea, accesul la servicii de sănătate și la educație, incluziunea economică, realizarea drepturilor civile și politice, sprijin în condiții de crize și de conflicte. Consider că este o foaie de parcurs în politici de tineret foarte binevenită pentru fiecare stat membru.

În Parlamentul Republicii Moldova, cu implicarea largă a tinerilor, a fost efectuată evaluarea ex-post de impact a Legii cu privire la tineret. Propunerile de perfecționare a legislației, ținându-se cont de agenda ONU, de provocările actuale, în scurt timp vor fi înglobate într-un proiect de lege care va susține și va încuraja tinerii din punct de vedere social, economic, politic, civil, etc.

Legislativului țării îi revine un rol foarte mare în asigurarea drepturilor tinerilor care nu trebuie să fie lăsați pe cont propriu la această vârstă frumoasă și fragedă. Tinerețea este faza esențială care determină tot restul vieții, de aceea trebuie să susținem tinerii în aspirații și în valorificarea potențialului, ambițiilor și energiei, pentru binele lor și al Republicii Moldova.

În numele Parlamentului, adresez tuturor tinerilor din țara noastră, oriunde s-ar afla, calde felicitări și sincere urări de bine, multă sănătate și realizarea tuturor visurilor. Visurile voastre – sunt scopurile noastre!”